marți, 3 mai 2011

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni în vizită la românii din Ungaria

Eugen Tomac, secretar de stat, şeful Departamentului
pentru Românii de Pretutindeni
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni se va afla timp de două zile în Ungaria. În zilele de 4 şi 5 mai, Eugen Tomac va vizita românii din Micherechi, Jula, Bătania şi Seghedin.
În cadrul vizitei oficiale, miercuri înainte de masă, secretarul de stat român se va deplasa la Micherechi, unde va fi întâmpinat de conducerea localităţii, iar apoi se va întâlni cu elevii şi profesorii şcolii generale. La prânz, Eugen Tomac se va afla la Jula, unde va vizita Liceul şi şcoala generală „Nicolae Bălcescu”, iar după-masă va avea o întâlnire cu PS Siluan, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.
Reprezentanţii Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria, iar apoi ai Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria şi ai Institutului de Cercetări al Românilor din Ungaria vor sta de vorbă cu diplomatul român la sediul Consulatului General al României la Jula.
Joi dimineaţa, delegaţia română se va afla la Şcoala generală „Lucian Magdu” din Bătania, după care se va deplasa la Seghedin, unde va avea loc întâlnirea cu reprezentanţii românilor din Seghedin, în urma căreia se vor realiza interviuri cu redacţiile radio şi TV de limbă română. Vizita oficială a secretarului de stat Eugen Tomac la românii din Ungaria se va încheia la Catedra de Limba şi Literatura Română a Universităţii „Juhász Gyula” din Seghedin.
R.P.

Un comentariu:

  1. Buna ziua,

    Romanii din Ungaria au dreptul la cetatenia romana, asa cum are minoritatea maghiara din Romania ?

    RăspundețiȘtergere