miercuri, 2 martie 2011

O lună de limbă română la Braşov

In perioada 5-30 iulie 2011, la Brasov, vor avea loc Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca organizate de Institutul Cultural Roman.
Ajunse la cea de-a XVII-a editie, cursurile intensive de limba romana si cele de cultura si civilizatie romaneasca (pe teme de istorie, literatura, cinematografie, politica si jurnalism) sunt completate de ateliere de creatie (dans de societate din secolul al XIX-lea, jurnalism si publicitate, gastronomie, mestesuguri – arta decorativa, modelaj in lut), proiectii de filme si programe de documentare culturala. O „seara internationala" le va oferi participantilor prilejul sa-si prezinte tarile de provenienta, ilustrand specificul fiecareia prin obiceiuri, bauturi, mancaruri traditionale, s.a.
La terminarea cursurilor, participantii sustin un test in urma caruia pot obtine un certificat de competenta lingvistica oferit de Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov si un certificat de evaluare a nivelului de cunoastere a limbii romane, eliberat de Institutul Cultural Roman.
ICR ofera doua burse integrale si alte patru burse care acopera 50% din taxa de participare. Bursele sunt destinate studentilor catedrelor de romanistica din strainatate si celor care folosesc limba romana in activitatile de documentare, traducere sau redactare a unor lucrari stiintifice despre cultura si civilizatia romaneasca. British Council Romania, ca partener al Institutului Cultural Roman in cadrul acestui program, ofera doua granturi a cate 1.000 de euro.
Programul este organizat in parteneriat cu Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov, Muzeul „Casa Muresenilor" si Grupul de Initiativa Locala „Corona".
Data limita pentru inscriere este 30 mai 2011.
Detalii si formulare de inscriere: www.icr.ro/cursuri_brasov
„Mi-a placut combinatia dintre curs si prelegeri. Excursiile din week-end au fost atragatoare si interesante. Am avut posibilitatea sa cunosc oameni interesanti din diferite tari. Aspectul interpersonal este cel mai important. In total am avut o experienta minunata pe care nu voi uita." – Stefan Steinhardt – Belgia, 2009
„E de necrezut ca am ajuns deja la sfarsitul cursului si ca trebuie sa plecam poimaine. Imi pare rau sa plec lasand aici o multime de amintiri si de clipe minunate, fiindca a fost o experienta excelenta care va ramane cu mine pentru totdeauna ..." – Clara Bosch March, Spania, 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu