vineri, 18 martie 2011

Navracsics Tibor bejelentette a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes pénteken hivatalában fogadta a kisebbségi önkormányzatok vezetőit. 


A közigazgatási és igazságügyi miniszter a találkozón bejelentette az általa alapított Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj márciusi meghirdetését. Az egyeztetésen jelen volt Szászfalvi László, a KIM egyház-, civil- és kisebbségügyi államtitkára, valamint Dr. Latorcai Csaba nemzetiségi ügyekért felelős helyettes államtitkár is.
A miniszter az egyeztetés elején leszögezte: személyes garanciát vállal arra, hogy Magyarországon a nemzetiségi és kisebbségi jogok nem sérülhetnek. Navracsics Tibor a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat ismertetve közölte: az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi középiskolák diákjai által elnyerhető, havi 60 ezer forintos ösztöndíjat azért hozták létre, mert így kívánják segíteni azokat a tehetséges fiatalokat, akik esetleg a lakóhelyük távolsága miatt vagy anyagi okokból nem tudnak egyetemre, főiskolára menni.
Az érettségi előtti két évben havi 60 ezer forintos összeggel járó Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat középiskolánként, évfolyamonként 1 diák nyerheti el. Az ösztöndíj-pályázaton - az anyanyelvű és kétnyelvű kisebbségi program szerint működő középfokú iskolák ajánlása alapján - az a magyar állampolgárságú diák vehet részt, aki nyilatkozata szerint valamely nemzeti vagy etnikai kisebbséghez tartozik, tanulmányi eredménye az előző tanév végén eléri a 4.00-es átlageredményt, és más tanulmányi ösztöndíjban nem részesül.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu